Sånelam

Lokale lam

På Præstevejen i Græsted ligger en hyggelig gård. Her bor Tina Piora og Per Alkestrup og alle deres dyr.
Tina og Per har i mange år haft gourmetlam også kaldet Sånelam og de sidste 4-5 år har vi haft fornøjelsen af at sælge dem i butikken, og selvfølgelig skal vi det igen.

Sånelam egner sig til landskabspleje på magre jorde.
I området ”Rusland” ved Dronningmølle græsser ca. 40 af dyrene på et stort område om sommeren, og
hjemme på gården er der altid nogle får, lam og mindst 1 vædder.
Lammekødet er magert og velsmagende.
Sånen er derfor meget velegnet for de, der vægter gastronomiske oplevelser.

På besøg i Græsted
Hvert år er vi en tur ude på gården, helst lige når lammene er blevet født
Vi får en rundvisning på markerne og en god snak om dyrevelfærd, racelam, og hvorfor Tina og Per synes, det er vigtigt med dansk kød.

For alle vores lokalproducenter er det vigtigt, at der er kort fra mark til slagtning, det gør sig også gældende her.
Lammene når aldrig at blive stressede inden slagtning, hvilket man kan mærke på det mørke møre kød.
De bliver kørt direkte til slagtning i Slangerup, hvor de bliver slagtet hurtigt efter ankomst.
Efter et par dages modning bliver de kørt til vores butik, hvor en af vores dygtige slagtere, skærer dem op i de lækreste udskæringer.